Verrassend

Na een grijze en vooral sombere week, waarin het effect van de qutenza-behandeling langzaam maar zeker merkbaar werd, volgde gisteren ineens een dag vol verrassingen.

Mijn fotomaatje had onverwacht vrij, en omdat de dames en heren meteorologen ons (weer) een zonnige dag in het vooruitzicht hadden gesteld, leek het Jetske een leuk idee om mij te verrassen met een ritje naar het plekje waar ze onlangs enkele honderden grutto’s had gefotografeerd. Nu had ik op dat moment wel mijn twijfels of de grutto’s daar nog wel zouden zijn, omdat ze na verloop van tijd weer uitzwermen over de provincie. En over het weer had ik eerlijk gezegd ook nog mijn twijfels na de voorgaande dagen. Maar goed, een dagje met Jetske op pad is over het algemeen geen straf en dus gingen we tegen elven op pad.

Een half uurtje later betraden we de vogelkijkhut ’t Set (kaart Google Maps) aan de noordwest kant van de Ryptsjerksterpolder. Alle goede bedoelingen ten spijt viel het ter plekke nogal tegen. Er blies een koude wind over het water dat zich aan grijze nevelen trachtte te ontworstelen. En zoals ik al vreesde, waren de grutto’s gevlogen …

Omdat ik geen zin had om de dag nu al teleurstellend te laten eindigen, stelde ik voor om door te rijden naar het Wad. De oude palenrij in ’t Wad bij Paesens-Moddergat is tenslotte in alle weersomstandigheden fotogeniek. Onderweg vertelde ik Jetske over de mooie herinneringen die ik aan Paesens-Moddergat bewaar met een prachtige eclips bij zonsopkomst en kansjes op poollicht.

Al voordat we ons doel hadden bereikt, begon de lucht voorzichtig open te breken. Rond het middaguur beklommen we de zeedijk ter hoogte van it Fiskershúske bij Moddergat. Wat heiig, maar badend in een zee van zon lag het Wad aan onze voeten …

Het werden een paar verrassend mooie en vooral ook vermoeiende uurtjes daar op en aan het Wad. Vooral de steeds verder afbrokkelende palenrij heeft weer heel wat foto’s opgeleverd, waar ik voorlopig weer even mee vooruit kan. Nadat ik op de heenweg had gereden, nam Jetske de terugreis voor haar rekening, zodat ik mijn geteisterde lijf en leden rust kon geven …

Bedankt Jetske, het was weer een topdag!

27 gedachten over “Verrassend

 1. Zoals ik al schreef op mijn weblog, je hebt het weer prachtig en beeldend omschreven. Het was een matig begin van de dag en dat lag niet aan jullie koffie. 😉 Gelukkig kwam het allemaal nog goed. Het weer werd uiteindelijk ook goed. Vandaag was de wind weer vele malen kouder en dan hadden we het daar vast niet zo lang volgehouden.

  Geliked door 1 persoon

 2. Don’t know much about the docs in Holland do treatment for your condition. Can you recommend anything I can read about it?
  Sounds like no gruttos but plenty of other type of images – great that the day didn’t turn out wasted:) Love moddergat 3 – can’t help it, but I like rocks! Thank you for your kind comment last week!

  Geliked door 1 persoon

  • I’m sorry, Junieper2, your comment had ended up in the spam box.
   I have a pinch in a nerve path in my abdominal wall. That actually hurts 24 hours a day. It was not possible to create a blockage in the nerves in the hospital. Normally surgery will then follow to remedy the problem, but the doctors don’t dare to do that because of possible complications with my MS.
   I now receive pain treatment with qutenza in hospital every 10 weeks: https://www.rxlist.com/qutenza-side-effects-drug-center.htm
   It is not optimal, but it is the maximum possible, so I do it with it. But the pain often limits me.

   Like

   • What a horrible and painful position to be in. Yes, pain can be very limiting and may also be depressing. It’s good you have a blog and photography to distract you (in a good way:):) ) Thanks for explaining!

    Geliked door 1 persoon

 3. Gelukkig een toch nog een geslaagde dag Jan
  Ik had na al de ophef van onze weer mannen (vrouwen), ook een iets beter weer beeld verwacht afgelopen week
  maar de voorspelde lente dagen zijn ingekort, bij ons tenminste tot 2 uur heerlijk lente weer 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Gelukkig gaat spul werken bij jou. Dat is mooi. Wat heb jij vol met verassing om grutto’s foto’s te maken. Leuke foto’s geworden. Wat is daar mooi om te zien. Lekker rust!

  Geliked door 1 persoon

 5. Afgezien van dat ik de foto’s mooi vind, vind ik je toch ook een hele goede verteller, Jan. En ’t is die combinatie van tekst en beeld die altijd weer berichtjes oplevert die de moeite waard zijn om kennis van te nemen 🙂

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.