’t Wad in ander licht

Nadat ik jullie hier de afgelopen negen dagen heb laten meegenieten van een paar tripjes door Fryslân, die Aafje en ik hier onlangs met de Vlaamse blogger Dirk en zijn vrouw hebben gemaakt, is het nu weer tijd voor andere zaken. Zoals gebruikelijk in mei en juni heb ik ook dit jaar alweer heel wat fotokuiertjes gemaakt, die hier binnenkort nog de revue zullen passeren …


Ik doe dat om te beginnen nog eens met een paar foto’s van de Waddenzee. Geprikkeld door mijn foto’s leek het mijn fotomaatje Jetske vorige week namelijk een goed idee om daar samen weer eens rond te kijken. Maar dan net iets westelijker, bij Holwerd en Wierum. Of ik dat niet vervelend zou vinden …?


Het antwoord laat zich raden, want met het heldere voorjaarsweer zou er weer een heel ander sfeertje hangen. En zo was het ook. Daarom kan ik jullie nu in een andere palenrij in een heel ander licht tonen. Deze palen staan een kleine 4 km ten westen van de palenrij bij Paesens-Moddergat bij het dorpje Wierum (Google Maps). En als je goed naar de laatste foto kijkt, dan zie je dat er nog talloze palen tussen Wierum en Moddergat staan …

44 gedachten over “’t Wad in ander licht

 1. “”En als je goed naar de laatste foto kijkt, dan zie je dat er nog talloze palen tussen Wierum en Moddergat staan …””

  Dat maakt die laatste foto ook extra aantrekkelijk om te zien. Het heeft wel iets van een fata morgana …… Of slaat mijn fantasie nou op hol ? 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Of het een echte fata morgana is, weet ik niet, maar er zit wel een weerspiegeling in de lucht. Dat is ook te zien bij het groepje wadlopers helemaal links. Daar komt bij dat het eerst rijtje palen in de verte volgens mij nog net met de koppen boven water staat. Dat lijkt het wat vervreemdende effect te versterken.

   Geliked door 1 persoon

  • Wilgenteen-matten zitten er hier niet tussen. Er staan steeds twee rijen paaltjes met daartussen stenen of basaltblokken. Maar ze hebben volgens mij wel de functie om rust in het water te brengen, zodat er slik kan bezinken. Het gaat alleen minder snel dan met matten, lijkt me. Die wilgenteen-matten staan een stukje verderop bij de pier van Holwerd nog wel, dacht ik.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.