De grutto op zijn paal

Voor de jaarlijkse foto van een grutto op een paal ben ik twee weken geleden weer eens naar de Surhuizumermieden gereden. Het was hier met 21,2°C de eerste warme dag van het jaar, het was alleen jammer dat de lucht wat melkachtig wit bleef die dag …


Tijdens een rondje door het gebied, zag ik op een bepaald moment een grutto op een paal met een van de welbekende bordjes ‘Vogelbroed- en rustgebied’ staan. Rustig liet ik de auto in de berm uitrollen, maar voor de grutto was dat kennelijk nog niet rustig genoeg. Luid roepend vloog hij op …


Dat voorbeeld werd vrijwel meteen gevolgd door een paar andere grutto’s, die uit het lange gras opvlogen. Ik werd duidelijk als een onruststoker gezien, daarom besloot ik maar gebruik te maken van de gelegenheid door een betere positie in te nemen. Even later keerde de rust terug en streek de grutto weer op zijn paal neer …

47 gedachten over “De grutto op zijn paal

 1. Pingback: Van grutto naar ijsvogel | Afanja's Weblog

 2. Uit de reacties heb ik weer iets nieuw geleerd… Een opstijgende grutto komt meestal naar de zelfde plaats terug (zoals de meeste libellen, waterjuffertjes, vliegen, enz enz ook doen). Leuk weetje !
  En oh ja, je tweede foto mag zo aan de muur van mij.

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Marc, ik ben er ook dit jaar weer erg blij mee dat het gelukt is om een grutto op een paal te fotograferen. Ik moet er hier ook steeds verder voor van huis, want in de wijde omtrek van mijn woonplaats heb ik helaas ook al jaren geen grutto mee gezien. Het blijft maar slechter gaan met de grutto’s en ander weidevogels. ;-(

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.