Natuurfotografie in de Ecokathedraal

Vanaf de ‘RUSTPLAATS’ had ik eigenlijk over het lange pad tussen de ‘Inca-tempels’ door willen lopen, maar Anna had voor een andere koers gekozen. Nu volgden we het gluiperig oplopende pad aan de rechterkant. Tja, dat komt ervan wanneer je als ‘gids’ te lang blijft zitten rusten …

Ik voegde me bij de vrouwen op de plek waar ze beurtelings neerknielden bij een geknakte, omgewaaide boom. Enkele meters verderop had een leger zwammetjes boven de gapende afgrond een fijne en voorlopig veilige voedingsbodem gevonden op het afstervende hout …

Nadat ik er zelf een foto van een andere zwam had gemaakt, vervolgde ik mijn weg naar het hoogste en achterste deel van de Ecokathedraal …

Toen ik even later eens achterom keek, zag ik dat Jetske en Anna onderweg opnieuw tot stilstand waren gekomen. Zo te zien hadden ze weer een interessant object gevonden om hun camera’s op los te laten …

Aangekomen op het hoogste punt helemaal achterin de Ecokathedraal, besloot ik het mezelf maar even gemakkelijk te maken in afwachting van de komst van Jetske en Anna. Lekker achterover leunend tegen een deel van het bouwwerk waarop ik stond, voelde ik de weldadige rust van de gestaag herkauwende dikbillen in het weiland onder me oprijzen …

– wordt vervolgd –

24 gedachten over “Natuurfotografie in de Ecokathedraal

 1. Over het algemeen kan ik je goed bijbenen, maar nu loop ik weer hopeloos achter met het bloggen. 😉
  Op de foto lijkt mijn rugtas nog vele malen groter dan die in werkelijkheid is.
  Het zo met elkaar fotograferen is gezellig en ziet er ook gezellig uit in deze serie.
  Je kunt prachtige verhalen vertellen. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Ook je foto’s van de fotograferende vrouwen zijn heerlijk om zien, temidden een duidelijk prachtig pure natuur.
  Als we ooit nog eens in Friesland komen, staat dit plekje zeker op mijn to do-lijstje en wie weet kom ik je daar tegen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Lijkt me gezellig dit met een paar man te doen, je ziet meer.

  De koeien passen er bij 🙂 Ze ogen zwaar of lijkt dat maar zo? Straks komen ze niet meer overeind. Geen onzin, we hebben wel eens gezien dat een dikke koe veel moeite moest doen om op te staan.

  Geliked door 1 persoon

  • Het zijn inderdaad zogenaamde dikbillen, Bertie. Ze worden voor het vlees gehouden en niet voor de melk.
   Niet alleen het opstaan levert na verloop van tijd wel eens problemen op. Ze zijn ook zo zwaar gebouwd, dat de geboorte bepaald niet altijd gemakkelijk schijnt te verlopen, heb ik me wel eens laten vertellen.

   Geliked door 1 persoon

 4. Jullie maken echt indrukwekkend foto’s ervan. Om te fotograferen best wel moeilijk. Bij jou is het goed gelukt. Koeien is ook echt schitterend geworden. Keek even naar jullie in camera. Prachtig geworden. Geniet van je dag.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.