Aan de basis van de Ecokathedraal

We zijn onderweg naar het achterste deel van de Ecokathedraal. Je kon het gisteren al door het fluitenkruid zien schemeren, hier is Louis le Roy ooit begonnen met bouwen. Vele vrachtwagens met stenen werden hier gedumpt. Stuk voor stuk gingen de stenen door Le Roy zijn handen om er de eerste bouwwerken mee te stapelen …

Het pad voert de bezoeker hier normaal gesproken tussen de bouwwerken door naar boven. Terwijl Aafje hier op mij blijft wachten, verlaat ik het gebruikelijke pad om buitenom langs een hoge wand helemaal naar achteren te lopen …

Aan het eind van de wand volg ik het paadje naar rechts. Daar sta ik aan de voet van de hoge bouwwerken aan het eind van het grondgebied van de Ecokathedraal. De wand is goeddeels bekleed met klimop en aan de voet liggen enkele deels vergane boomstammen …

Mijn hoofd in de nek leggend kan ik ook het hoogste punt zien. Laten we dat bouwwerk gemakshalve maar even de donjon noemen, dan weten we straks waar we het over hebben, want we komen daar straks nog terug …

Als ik me omdraai, sta ik voor het slootje dat de Ecokathedraal begrenst. Een geïmproviseerde, waarschijnlijk clandestien aangelegde oversteekplaats leidt naar de overkant. Maar avontuurlijker geesten kunnen natuurlijk ook gebruik maken van de boombrug …

Om te voorkomen dat Aafje ongerust wordt, besluit ik na enige tijd de terugweg te aanvaarden. Terug om de hoek, zie ik haar een stuk verderop al staan. Kun je nagaan hoeveel stenen alleen al in dit deel van de Ecokathedraal zijn verwerkt …

We lopen nu via het gebruikelijke pad naar boven en komen uit aan de achterkant van de donjon. Even ter oriëntering: zowel matroos Beek als oma Baard kwamen hier tijdens hun rondgang door de Ecokathedraal in tegengestelde richting naar beneden …

Nadat ze zich door het bos van de grote berenklauw heeft geslagen, staat Aafje op de foto hieronder naast de donjon op het hoogste punt van de Ecokathedraal. Zowel op de middelste foto hierboven als op de foto hieronder is trouwens goed te zien hoe de donjon aan de binnenzijde afbrokkelt …

Ik sluit af met een blik in de diepte. Daar bij die boompjes in de diepte stond ik eerder om de foto’s van de achterwand en de donjon boven me te maken …

34 gedachten over “Aan de basis van de Ecokathedraal

 1. Impressive – I love raw nature, and cathedral is a fitting name. It gives the impression of height. Would I cross the tree trunk bridge? Maybe, it depends on what’s underneath there, lol.Thank for visiting me:) Jesh

  Geliked door 1 persoon

 2. Dat verste punt is ook altijd mijn favoriet plek. Zowel aan de voet als bovenop het enorme bouwwerk. Vanwege mijn hoogtevrees blijf ik altijd op eerbiedige afstand van de rand.
  Je hebt het in deze serie weer mooi beeldig beschreven.
  Ik heb wel enorme bewondering voor deze man wat hij daar heeft neergezet.

  Geliked door 1 persoon

 3. Jan met Aafje op het pad gefotografeerd krijg je echt een indruk van hoe groot en hoog dat allemaal is.
  Het blijft altijd indrukwekkend om foto’s te zien van de ecokathedraal.
  Je ziet ook wat al die regen met het groen heeft gedaan.

  Nog een fijne dag,

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, een mensfiguur in beeld geeft inderdaad een goed beeld van de afmetingen van de bouwwerken. Ik blijf het ook elke keer weer indrukwekkend en mooi om er wat rond te struinen. Het is er elke keer weer anders, zeker nu de natuur weer extra groeikracht heeft gekregen.
   Jij ook een fijne dag verder.

   Like

 4. Onwaarschijnlijk Jan, dit geeft een prachtig fotografisch overzicht van de “donjon”, waarbij we ons de omvang en de hoogte perfect kunnen voorstellen, wat niet eenvoudig te realiseren is met een camera. Het aantal gestapelde stenen is indrukwekkend, alleen al in dit deel van de ecokathedraal. 👌

  Geliked door 1 persoon

  • Bij die overhangende boomstam zijn jullie niet geweest. Jullie zijn boven langs gegaan, waar Aafje op de voorlaatste foto te zien is. Daarbij heb je al genoeg gewaagd. Geloof het of niet, jij bent over dat smalle rand rechts van Aafje gelopen. Daarna kwam je uit bij de eerste twee kleine foto’s daarboven, als je het nog kunt volgen … 😉

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.